NIEUWBOUW EN VERBOUW VAN UTILITEIT

archiview

dé architect voor uw project! Maak vrijblijvend een afspraak.
architectuur-utiliteit

ARCHITECTUUR UTILITEIT

De identiteit van de opdrachtgever zie je in de projecten terug.
Bekijk onze nieuwbouw- of verbouw projecten.

Studentenhuisvesting Groningen (NL)
16 Sociale woningen Norg (NL)
passief bouwen experience centre Building Groningen (NL)
Rietberghof Giethoorn (NL)
Pleisterplaats Soesterberg (NL)
energieleverend kantoor (NL)
MOBACO-A- (NL)
Hotel Assen (NL)
Infoversum Groningen (NL) <br> spaceship in town
paviljoen aan het water (NL)
kantoor als drie eenheid (NL)
Golfclubhuis (NL)
Huisartsencentrum in beweging (NL)
strip langs het water (NL)
kantoor als stad (D)
Een transparant gebouw voor een transparante organisatie (NL) (B) (P)
bibliotheek <br> Boechout (B)
One-Stop-Zorg-Shop <br> Winsum (NL)
Re-shape the shape (NL)
Frans Maas (P)
kinderdagverblijf groningen
videos

ARCHITECTUUR VIDEO’S

bouwen-met-een-architect

BOUWEN MET EEN ARCHITECT

Steeds meer bedrijven doen het. Zelf hun wens laten bouwen, samen met een architect. Het zet de deur open naar het verwezenlijken van een droom. Want een architect kan al uw esthetische, functionele en technische wensen omzetten in een concreet ontwerp en uiteindelijk uw woning. Maar een architect doet meer. Hij adviseert in het voortraject, regelt bouwvergunningen, beoordeelt offertes van aannemers en houdt toezicht tijdens de bouw. Daarmee bespaart de architect u geld en tijd en neemt hij u veel zorgen uit handen. En vooraf weet u als opdrachtgever precies waar u aan toe bent.

voorwaarden

Algemene voorwaarden

De samenwerking tussen de opdrachtgever en de architect is intensief. Het is daarom belangrijk om de afspraken die u vervolgens met hem maakt, op duidelijke wijze vast te leggen in de nieuwe regeling 2011. De  afspraken over de werkzaamheden zijn gebaseerd op de  standaard taakbeschrijving. 
Het heeft de voorkeur de voorwaarden integraal toe te passen. Ze vormen immers een samenhangend geheel met de verzekering van de beroepsaansprakelijkheid.

dnr    voor professionele opdrachtgevers   dnr cr kopie     voor particuliere opdrachtgevers

 

en-dan-komt-de-tijd-om-de-juiste-keuzes-te-maken-om-de-droom-concreet-vorm-te-geven-goed-bouwen-begint-bij-u-de-opdrachtgever-u-bent-de-initiator-en-inspirator-van-de-architect-en-degene-die-stra

En dan komt de tijd om de juiste keuzes te maken. Om de droom concreet vorm te geven. Goed bouwen begint bij u, de opdrachtgever. U bent de initiator en inspirator van de architect en degene die straks het gebouw gaat gebruiken.

stap-voor-stap

STAP VOOR STAP

Al met al een prachtig proces waarbij het fantastisch is om te zien hoe de gemaakte plannen concreet omgezet worden in uw droom!

oriëntatie

En dan komt de tijd om uw droom concreet vorm te geven. Uw wensen moet u zien te vertalen in een goed ontwerp. De architect kan u helpen om binnen het gestelde budget dromen te realiseren. Of het nu gaat om een verandering, het opnieuw inrichten, nieuwbouw, verbouw of duurzame doelstellingen. U kunt ons bellen voor een, geheel vrijblijvend, kennismakingsgesprek of brainstormsessie bij u op kantoor of in onze winkel. Wij horen graag uw wensen en kunnen u vertellen wat wij voor u kunnen betekenen. Zo kan u bepalen of wij bij uw wensen passen.

Tip: Kijk om u heen op straat, informeer u via bladen en websites, leg een map aan van beeldmateriaal. 

bepaling van wensen

 Waar moet u aan denken bij het zelf (ver)bouwen van een woning of bedrijfspand. In uw gedachten heeft u al een goed beeld van wat u wilt bouwen of zijn er al duidelijke voorkeuren voor architectuur en materialisering. Naast het beeld zijn er ook praktische zaken zoals het aantal ruimtes en hun functie of minder tastbare zaken als bezonning, licht en onderlinge relaties.

Tip: Door dit op papier te zetten en voorkeuren voor beeldvorming te documenteren kunt u ons helpen. Laat u daarbij niet beperken. Juist de extreme wensen geven ons een goed beeld van uw wensen.

Tip: Een architect kan bouwen ook goedkoper maken.

afstemmen eisen en wensen

Archiview en haar partners kennen de markt, de duurzaamheidskansen en kunnen beoordelen of uw wensen realistisch zijn in relatie tot het budget. Gesprekken hierover monden uit in een globaal en daarna een definitief programma van eisen. Daarmee gaat de architect aan de slag en hij begeleid u persoonlijk in elke fase. Het is nu tijd om de werkzaamheden, het budget, tijdschema en architecten-honorarium te bepalen. Het is van belang dat er een schriftelijke opdracht volgens de DNR  komt omdat u dan ook weet dat archiview verzekerd is.

Tip: Een architect kan bouwen ook goedkoper maken.

zelfbouwen-met-een-architect

ZELFBOUWEN, MET EEN ARCHITECT

Zelf bouwen met een architect is een interessant maar zeer uitgebreid proces. Vanaf het moment dat je plannen hebt of een optie hebt genomen op een kavel komt er veel op je af. Waar moet u beginnen? Het traject valt uiteen in grofweg vijf stappen en twaalf fases, die elk weer hun eigen stappen kennen. Elke fase staat op zich en u kunt voor aanvang van de fase bepalen of u deze gunt of niet.

koffie

KOM BRAINSTORMEN DE KOFFIE STAAT KLAAR
Laagdrempelig en zonder afspraak kun je je in de winkel laten informeren over de werkwijze van een architect of je laten adviseren rondom o.a. (ver)bouwplannen,  aardbevingsbestendig bouwen, duurzaamheid, circulaire economie, biobased, isoleren of alternatieve energiebronnen. Of maak een afspraak om een uurtje met onze professionals te brainstormen over uw uitdagingen met betrekking tot huisvesting of duurzaamheid.

ARCHIVIEW

Welkom bij archiview dé architectuurwinkel van het Noorden!
Archiview is een multidisciplinair architectenbureau voor particulieren, bedrijven, coöperaties, collectieven en overheden. Woning- en utiliteitsbouw, interieur en maquettebouw: we doen het allemaal full-service. Van idee tot oplevering. Samen met u en onze specialisten.

Direct bellen +31 50 311 29 22