<strong>Op een terras aan het water </strong>

De samenhang tussen de vlakken en materialen zorgt ervoor dat de woning zich vrijelijk voegt in zijn waterrijke omgeving.

De samenhang tussen de vlakken en materialen zorgt ervoor dat de woning zich vrijelijk voegt in zijn waterrijke omgeving. Een omgeving met mooie panorama’s. Daarvan moet je optimaal gebruik maken.

Bij benadering van de woning vallen de twee schijven van stucwerk waartussen het turquise kunststof dak geplaatst is direct op. De woning lijkt van buiten zwaar en gesloten maar van binnen licht (gewicht) en open (transparant).

Het woning is opgebouwd als het type split-level, hoewel je niet echt van een split-level kan spreken. De entree is op maaiveld niveau gesitueerd in het kortste gedeelte van trapezium. Bij binnenkomst kijk over de woonkamervloer naar de mooie wolkenlucht. Naar beneden kijkend komt het licht je tegemoet. Beneden is het domein van de kinderen. Met slaapkamers en speelkamer. Achter je bureau kijk je over het maaiveld naar de horizon In de verte.

Boven is het domein van de ouders met keuken, woonkamer en slaapkamer. Een groot raam van 11 meter bied de openheid naar het water. Door de dichte scheef geplaatste wanden en het hellende plafond wordt het perspectief vergroot. De opbouw van het plafond: damwand profielen op staalprofielen hebben de associatie van een overdekt terras. De verhoogde woonkamer versterkt dit effect. Maak de fles wijn maar open en neem plaats op een terras aan het water. Het maakt niet uit of het zomer of winter is het is er altijd warm.

<strong>Passion leads to design, design leads to performance, performance leads to success!</strong>

Img0018

 

<strong>©archiview all rights reserved</strong>

<strong>tevredenheidsverklaring / satisfaction statement </strong>

 

&nbsp;

[mapsmarker marker=”32″]

opdrachtgever / client:
fam. Smitstra

architect:
Jack van der Palen

fotograaf:
J.H. de Boer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Direct bellen +31 50 311 29 22