Een 2 onder 1 kap met plat dak.

De familie Klinkert en van den Berg willen samen een 2 onder 1 kap woning bouwen in de wijk Ter Borch. De woning valt onder de waterwoningen in een mooi opgezet stedenbouwkundig plan. Het is water georiënteerd op 1 van de mooiste kavels op het eiland.

Zoveel mensen zoveel wensen. Oftewel hoe gaan we om met de wensen en eisen van twee families die samen onder 1 dak willen gaan wonen. Het uitgangspunt is een woning bestaande uit 2,5 laag met een platte afdekking. De gemeente schrijft een overwegende verticale geleding die de individualiteit van de bouwvolumes benadrukt. Als we uitgaan van een 2-kapper van 2,5 laag dan hebben we eigenlijk al een horizontaal volume. Als de daarbij de maximale transparantie aan de waterzijde invoegen dan is het volumes horizontaal opgedeeld. Een spanningsveld is ontstaan.

Wij hebben dit opgelost door verticale elementen in de gevel toe te passen. De twee karakters van de families hebben we in de plattegronden gevoegd. De schil van de gevel heeft een eigen identiteit die voor de twee in vorm en uitstraling gelijk is terwijl de beleving van binnen naar buiten en de ruimtelijke opbouw van de woningen verschillend zijn.

© archiview all rights reserved

Passion leads to design, design leads to performance, performance leads to success!

 

tynaarlo 1

tynaarlo 3

 

©archiview all rights reserved

tevredenheidsverklaring / satisfaction statement
[mapsmarker marker=”30″]

 

opdrachtgever / client:
fam. Klinkert / Van den Berg

architect:
Jack van der Palen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Direct bellen +31 50 311 29 22