archiview verbouw harenZelf bouwen kun je alleen doen, maar ook met anderen bijvoorbeeld in een bedrijfsverzamelgebouw, een tweekapper of CPO (collectief particulier opdrachtgeverschap). Dit heet collectief opdrachtgeverschap. U verstrekt dan een opdracht samen met anderen. Dat heeft verschillende voordelen, zoals inkoopvoordeel en het delen van kosten. Het brengt ook een aantal aandachtspunten met zich mee, zoals de vereiste eensgezindheid.

Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) is een vorm van sociale projectontwikkeling waarbij toekomstige bewoners gezamenlijk opdrachtgever zijn voor hun eigen nieuwbouwproject.

Iedere particulier kan samen met zijn toekomstige buren zijn eigen woning ontwikkelen en het huis bouwen dat hij wenst. Bovendien is een huis in CPO ook nog eens beter betaalbaar dan in de markt aangeboden woningen; dit scheelt vaak flink wat.

Bij CPO zijn de toekomstige bewoners zelf projectontwikkelaar. Gedurende het gehele ontwikkel- en
bouwtraject nemen zij, georganiseerd in een vereniging, de beslissingen. Ze kiezen een architect en een aannemer en werken direct samen met alle professionele partijen in het bouwproces. Zo ontstaan er binnen ieders budget goede woningen, die aan alle individuele wensen voldoen.

CPO is ….

Samen, zelf de baas zijn
Woningen bouwen tegen kostprijs
De kosten en de zorgen van het samen bouwen delen
Een buurt opbouwen, voor de eerste steen gelegd is
Geen standaardwoning, maar een woning op maat

Direct bellen +31 50 311 29 22