18 september 2017 Jack van der Palen

nominatie hospitality concept

Markant en futuristisch. Dat is het opvallende gebouw – in de vorm van een gelande ufo – in Groningen zeker.

OVER DOT.

Markant en futuristisch. Dat is het opvallende gebouw van archiview – in de vorm van een gelande ufo – in Groningen zeker. En sinds enige tijd is dit de locatie van DOT: een restaurant met aangrenzend stadsstrand en een filmzaal/congrescentrum in het koepeltheater.

Horecaplatform Entree heeft gastrobar DOT in Groningen genomineerd voor de Entree Award ‘Best Hospitality Concept’ 2017.

Dat werd maandagmorgen bekend gemaakt tijdens de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam. DOT is een van vijf genomineerden voor de landelijke prijs.

Beloning voor totaalplaatje

„Dit is natuurlijk te gek”, reageert eigenaresse Renske Bos (42). „Het beste hospitality concept is de categorie waarin ze kijken naar het totaalplaatje van je bedrijf, dat is het mooiste waar je onderneming op beloond kan worden.”

„Ze kijken naar hoe je je als volledig bedrijf presenteert en alles telt mee: de medewerkers, de service, de prijs-kwaliteitverhouding, de aankleding, de menukaart, de drankenkaart, de inrichting, de uitstraling.”

Herontwikkeling Infoversum

DOT opende vorig jaar haar deuren in het voormalige Infoversum. „Het is voor ons een flinke uitdaging geweest om van DOT iets heel moois te maken”, zegt Bos.

„We zijn zo hard bezig geweest met alle verschillende aspecten. Van het stadsstrand tot het restaurant en van de kunst tot de gastvrijheid. Wij onderschatten onszelf misschien een beetje, maar de nominatie van dit onafhankelijke magazine doet ons echt goed.”

Concurrentie voor de Randstad

Bos kan bijna niet geloven dat het concept van DOT echt is genomineerd. „Wij volgen Entree wel, want wat zij laten zien is echt hot. Maar dat we zelf genomineerd zouden worden, hadden we niet kunnen denken.”

Waarom Bos DOT niet in Entree kon bedenken? „Als het gaat om conceptontwikkeling, dan zie je altijd de grote namen uit de Randstad voorbij komen. Uit Amsterdam, Rotterdam, Utrecht. Zo groot voelen wij ons niet. Dat ze ons opmerken is echt een beloning op het harde werk van ons hele team.”

Entree Awards

De Entree Awards zijn de jaarlijkse prijzen van het grootste Nederlandse horecavakblad Entree. Genomineerden zijn onderscheidende horecabedrijven die het afgelopen jaar zijn geopend of gerestyled.

Een jury van tien vakmensen bezoekt de komende maanden, verwacht en onverwacht, alle genomineerden om te bepalen wie op 27 november in Theater Amsterdam de prijs in ontvangst mag nemen.

bron: dvhn

 

Direct bellen +31 50 311 29 22