Greendeal duurzaam beton op innovatie-estafette beloondHet MVO Netwerk Beton heeft de Green Deal Runner Up Award 2013 gewonnen voor zijn veelbelovende prestaties met de Green Deal Verduurzaming Betonketen. Dit maakte Monika Milz, de voorzitter van de Green Deal Board, bekend tijdens de Innovatie-estafette op 12 november 2013 in RAI Amsterdam. Zij noemde de inspanningen van de betonsector een voorbeeld voor andere verduurzamingsprojecten.

Bij de uitreiking waren ook minister Kamp van EZ en staatssecretaris Mansveld van I&M aanwezig. De minister prees de betonsector voor zijn inspanningen in de Green Deal Verduurzaming Beton. Hij beseft dat de betonsector de afgelopen jaren met economische tegenwind te maken heeft gehad en is ervan onder de indruk hoever zij met dit initiatief zijn gekomen. Het streven om de betonketen te sluiten sprak hem in het bijzonder aan.

De Green Deal Runner Up Award
De Green Deal Runner Up Award is een initiatief van de Green Deal Board. De prijs is een aanmoediging voor Green Deals die een veelbelovende prestatie hebben neergezet in verduurzaming en daarbij blijk geven van samenwerking, durf en vernieuwing. Zes Green Deals waren hiervoor genomineerd dit jaar en drie van hen vielen in de prijzen. In de jury zijn de verschillende partijen vertegenwoordigd die betrokken zijn bij Green Deals: bedrijfsleven, maatschappelijke organisaties en de overheid. De leden van de jury van de Green Deal Runner Up Award 2013 zijn Richard Verbree (CEO Inventum), Vera Dalm (directeur Milieu Centraal), Liane Lankreijer (ministerie BZK) en Monika Milz (voorzitter Green Deal Board en juryvoorzitter).

Betonketen kan tot 30 procent besparen op CO2-uitstoot in 2020

Direct bellen +31 50 311 29 22