Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /domains/archiview.nl/DEFAULT/duurzaamheid/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2695

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /domains/archiview.nl/DEFAULT/duurzaamheid/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2699

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /domains/archiview.nl/DEFAULT/duurzaamheid/wp-content/plugins/revslider/includes/output.class.php on line 3581
eerste bijeenkomst betonakkoord | Archiview duurzaam Groningen eerste bijeenkomst betonakkoord | Archiview duurzaam Groningen
21 oktober 2016 jack

eerste bijeenkomst betonakkoord

 

infographic-beton_v-jan2016De eerste bijeenkomst van de tafel circulaire economie van het betonakkoord was een inspirerende bijeenkomst.

BETONAKKOORD
Eén keer in de zoveel tijd komen bijzondere kansen voorbij dankzij een samenloop van omstandigheden. Een samenwerkingsverband van publieke en private partijen ziet zo’n kans om de betonketen verder te verduurzamen en er als keten sterker uit te komen middels een Betonakkoord. Een nationaal ketenakkoord voor duurzame groei van de sector, enigzins vergelijkbaar met het Energieakkoord.

Speerpunten zijn CO2-reductie, circulariteit, biodiversiteit en sociale aspecten. De betonsector heeft een een interessante propositie voor de BV Nederland; kosteneffectief een significant positieve maatschappelijke impact realiseren door innovaties, kennis en de wil tot samenwerking.

Voor informatie, documenten, agenda’s en nieuwsberichten over het Betonakkoord wordt u doorverwezen naar betonakkoord.nl.

BETON: VAN VOLUME NAAR WAARDE

Duurzaam betekent kwaliteit voor de lange termijn: gebruik en toepassing van materialen zodat die van toegevoegde waarde zijn en blijven. Beton heeft van zichzelf al eigenschappen die hier goed aan voldoen, zoals de levensduur en de sterkte. Door betonproductie en -toepassing te verduurzamen groeit de meerwaarde alleen nog maar verder.

Voor opdrachtgevers betekent dit dat zij concrete invulling kunnen geven aan hun doelstellingen voor milieubesparing en CO2-reductie. Voor de gebruiker neemt het comfort toe en voor de investeerder groeit de commerciële aantrekkelijkheid. Voor makers van cement-, beton- en betonproducten betekent inzetten op groen beton dat zij zich kunnen onderscheiden en aanbestedingen winnen dankzij hun duurzame innovaties. Het gaat dan niet alleen meer productie draaien (volume), maar om de toegevoegde waarde (kwaliteit).

Direct bellen +31 50 311 29 22