Op een gezichtsbepalende plek in Giethoorn is de wens van de opdrachtgever om een bestaande horecagelegenheid te vergroten. In het Verbouwde pand worden dan een restaurant en hotel gesitueerd. De grote uitdaging is om een goede aansluiting met de bestaande naastliggende bebouwing te maken.

Voor het ontwerp hebben gebruik gemaakt van natuurlijke houten materialen. De gevel is zo transparant mogelijk om optimale beleving van de omgeving te realiseren. Door de gevel plastisch te maken is er een goede balans gevonden in de grootte van het gebouw en de kleine korrel in de straat en omgeving.

Welstand:
Het plan is een goed voorbeeld van het inpassen van een relatief grootschalige ontwikkeling in Giethoorn.

kenmerken:
– hoge isolatiewaarde
– zonnepanelen
– warmtepomp

© archiview all rights reserved

tevredenheidsverklaring / satisfaction statement

gerelateerde projecten / related projects
infoversum Groningen
Pacific Plaza Assen (verbouw)
Rietschans Haren

publicaties / publications

 

 

 

 

 

opdrachtgever:
Rietberghof BV

architect:
Jack van der Palen

medewerkers:
Isabel Friederichs

constructeur:
Ab Nanninga

Bouwfysica:
Kroon advies

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Direct bellen +31 50 311 29 22