Achter de bestaande woonboerderij is in de schuur het kantoor voor Bos&Bos gevestigd. Door de expansie van het bedrijf is dit te klein geworden.

Het plan is om achter de woonboerderij een kantoor met uitzicht op het landschap te maken. Het is een “kantoorschuur” opgebouwd is met 1 materiaal Kalzip met een glazen gevel naar de natuur en openingen gesneden in de zuidgevel geworden. Het ontwerp is een open ruimte met een houten¬† verdieping hangend in de ruimte. De opbouw van het gebouw is een dak van Kalzip als element op het achterhof. In het dak worden openingen gemaakt voor licht en de entree. Op de westzijde is het dak volledig bedekt met zonnepanelen. Hoewel het een gesloten gebouw lijkt komt er veel licht door de openingen naar binnen. Daarnaast is het zelfleverende energiegebouw met veel zonnepanelen als elementen op de zuidgevel.

 

kenmerken:
– hoge isolatiewaarde
– zonnepanelen
– warmtepomp
– all electric

© archiview all rights reserved

tevredenheidsverklaring / satisfaction statement

gerelateerde projecten / related projects
Frans Maas Waddinxveen

publicaties / publications

 

 

 

 

Error: map could not be loaded - a map with the ID does not exist. Please contact the site owner.

 

opdrachtgever / client:
bos&bos

architect:
Jack van der Palen

constructeur / engineer:
Ab Nanninga

bouwfysica / engineer:
Kroon

materiaaladvies:
infodubo

plaats:
Groningen

Direct bellen +31 50 311 29 22