Op zaterdagavond 23 augustus 2014 is restaurant “De Rietschans” getroffen door een heftige brand.

Deze gebeurtenis is triest maar bied ook grote kansen. Het is al direct duidelijk om meer de relatie met het water te zoeken. Daarnaast werd het programma en daarmee het volume ook groter. De grote vraag was of je in dezelfde stijl als de oude rietschans moet gaan doorzetten of meer naar een open karakter. Voor het ontwerp hebben we gezocht naar meer volumes met verschillende materialen en eventueel vorm. Al snel was het thema paviljoen geboren en zo is de watergevel in hout gevat. De straatzijde miste de dynamiek van de watergevel. En doordat er meerdere entrees in het gebouw moesten we de hoofdentree echt verbijzonderen. Door het bovenvolume terug te zetten, De keuken in baksteen uit te voeren en de hoofdentree aan de voorzijde te accenturen met een luifel werd het een dynamischer beeld. De entree en de westzijde is in de stijl van de watergevel doorgetrokken en daardoor helder aanwezig. De horizontale beweging in het gebouw houden de volumes en materialisatie bij elkaar. Helder en eenduidig.

kenmerken:
– hoge isolatiewaarde
– zonnepanelen
– warmtepomp

© archiview all rights reserved

tevredenheidsverklaring / satisfaction statement

gerelateerde projecten / related projects
infoversum Groningen
Pacific Plaza Assen (verbouw)
Golfclubhuis Veendam (niet uitgevoerd)

publicaties / publications
dagblad van het noorden

 

 

icon-car.pngKML-LogoFullscreen-LogoQR-code-logoGeoJSON-LogoGeoRSS-LogoWikitude-Logo
meerweg

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

meerweg 53.160770, 6.573772

 

opdrachtgever:
meerweg exploitatie

architect:
Peter de Boer (PdB design)
Jack van der Palen

adviseurs:
PdB design

renders:
PdB design

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Direct bellen +31 50 311 29 22